13.10.2010 13:03

ŽENSKÝ KÚTIK

Milé dámy, dievčence, baby, kočky, kamošky, víly, čarodejnice...

    Často, keď sa moje deti s nadšením pýtali do detského kútika, v niektorom z veľkých obchodných centier  prepadol ma pocit, že aj ja by som sa občas chcela vybrať na miesto, kde bude všetko tak ako si to, želám, kde sa niekto postará o moje potreby, bude sa o mňa zaujímať, porozumie mi, ak sa začnem nudiť navrhne mi nejakú príjemnú a zmysluplnú aktivitu, pri ktorej sa mi podarí na chvíľu vidieť svoj bežný život z inej perspektívy. Skrátka, že by mi prospel ženský kútik.

    Tak vznikla myšlienka ponúknuť Vám miesto a čas na stretávanie sa s inými ženami, ktorým pripadá zmysluplné nájsť si čas a podporu na kontakt s tou časťou ženskej duše, ktorá má v bežnom dni plnom povinností a starostlivosti o iných pramálo priestoru.  Rada by som vytvorila časopriestor pre dlhodobé stretávanie sa skupiny žien rozličného veku a na odlišnom mieste v živote, aby sme si mohli byť vzájomne inšpiráciou, podporou a radosťou.

    Žijeme v prevažne mužskom svete, kde sledujeme čas, podávame výkon, zarábame peniaze, plníme povinnosti, sme racionálne, spoľahlivé a zodpovedné. V ženskom kútiku by mal byť priestor na plynutie, spočinutie, odfúknutie si, snívanie, zdieľanie ženských túžob a snívanie svojich (dievčenských) snov v atmosfére spriaznenosti a dôvery, ktorú pozmali naše mamy a staré mamy  a prastaré mamy, keď sa chichúňali, zatiaľ čo prali prepotené šaty v ľadovom potoku, alebo si rozprávali strašidelné príbehy pri páraní peria.

    V takejto atmosfére mám záujem spolu s vami pracovať na tom, čo vy samé budete považovať za dôležité pre naplnenie svojich predstáv o vlastnom živote a na hľadaní a posilňovaní ženských zdrojov.

    Pre zachovanie intimity v skupine je potrebné obmedziť počet členiek na maximálne 15. Predpokladám, že čas 2 hodiny do týždňa bude maximum čo vám povinnosti dovolia si vyhradiť pre seba. Pravidelnosť raz v týždni vnímam ako dôležitý fenomén pre preladenie sa, udržanie kontaktu a budovanie vzťahov. Deň v týždni prispôsobíme tak aby vyhovoval väčšine a čas tiež. Trvanie skupiny predpokladám do konca školského roka a prestávkymi v časoch prázdnin. Prípadné pokračovanie od nasledujúceho septembra si v prípade záujmu skupina so mnou dohodne. Predpokladaná cena je 5 euro za hodinu.

    Ak máš pocit, že prepojenie ženských svetov by mohlo byť práve teraz pre teba inšpirujúce pozri si prosím pozvánku.

 

POZVÁNKA

Srdečne si Vás dovoľujeme pozvať na :


 

cyklus stretnutí

ŽENSKÝ KÚTIK


 

O čo ide: polouzavretá zážitková skupina so zameraním na seba rozvoj a prácu so zdrojmi


 

Pre koho: dievčatá a ženy (neplnoleté s písomným súhlasom zákonného zástupcu)


 

Kedy: 1 x v týždni, 2 hodiny. Od novembra 2010 do júna 2011. Presný deň v týždni a čas v podvečerných hodinách, si dohodneme v prospech väčšiny účastníčiek.


 

Kde: Štúrova 8, Bratislava ( ulica, po ktorej chodia električky pri Šafárikovom námestí) podľa potreby veľkosti miestnosti 2. alebo 3. poschodie


 

S kým: Mgr. Karin Brániková, MPH.


 

Spôsob prihlásenia sa: pošlite mail na adresu: janka.pertaskova@gmail.com

prihlásiť sa je potrebné do 31.10. 2010.


 

Cena a platba: 10 euro za stretnutie, vždy na prvom stretnutí v mesiaci, vopred na nasledujúci mesiac.


 

Technické a organizačné informácie: S otázkami organizačného charakteru sa obracajte na Mgr. Janku Petráškovú, janka.pertaskova@gmail.com, tel.: 0908 763 868. Pre kvalitu práce v skupine je podmienkou, aby ste prijali záväzok vždy aspoň na jeden mesiac vopred. O dni a čase bude možné spolurozhodnúť tým, že vpíšete svoju preferenciu do ponúknutej tabuľky na internete. Link k tabuľke Vám pošleme po Vašom prihlásení sa. Ak máte otázky týkajúce sa obsahu a procesu zážitkovej skupiny obracajte sa na: Mgr. Karin Bránikovú, MPH. karinka.branik@gmail.com Minimálny počet účastníkov je 7 maximálny 15.


 


 

Teším sa na stretnutie,

s úctou

Mgr. Karin Brániková, MPH.

—————

Späť


Kontakt

Mgr. Karin BRÁNIKOVÁ, MPH.

Panónska 34
851 04 Bratislava


00421 905 427 968